Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Izrael zaútočil na tábor pre utečencov: Zahynulo 20 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Moussa)

GAZA - Pri izraelskom vzdušnom útoku na obytný dom a tábor pre utečencov v centre Pásma Gazy zahynulo najmenej 20 ľudí, uviedla v nedeľu vo vyhlásení nemocnica al-Aksá. Informuje o tom agentúra AFP.

"Prijali sme 20 obetí a niekoľko zranených po izraelskom nálete namierenom na dom rodiny Hassanovcov v utečeneckom tábore Nusajrát v centrálnej časti Gazy," spresnila nemocnica. Podľa svedkov sa nálet odohral okolo tretej hodiny nadránom miestneho času. Izraelská armáda uviedla, že tvrdenia preveruje. Oficiálna palestínska tlačová agentúra Wafa uviedla, že medzi zranenými je aj viacero detí. Záchranári naďalej prehľadávali trosky a pátrali po ďalších uviaznutých obetiach.

archívne video

Izraelská armáda objavila tunely, v ktorých Hamas zadržiaval rukojemníkov (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Ťažké boje a intenzívne ostreľovanie hlásila z utečeneckého tábora Nusajrát od spustenia "cielenej" izraelskej vojenskej operácie zameranej na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy zo začiatku mája. Palestínski militanti a izraelskí vojaci sa dostali do potýčok v tábore Džabalíja sa severe Gazy, píše AFP. Izraelská armáda medzitým uviedla, že dvaja jej vojaci zahynuli v Gaze v priebehu soboty. Od začiatku izraelskej vojenskej ofenzívy v Gaze v októbri minulého roka tak zahynulo už 282 izraelských vojakov.

Viac o téme: TáborNáletIzraelPásmo GazyNusajrát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu