Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bežec zabehol maratón cez Afriku: Keď prišiel do Konga, zažil peklo! Po tomto sa už lúčil so životom

(Zdroj: X/hardestgeezer)

SUSSEX – Russ Cook sa rozhodol, že zabehne maratón po celej dĺžke Afriky. Nie vždy to však boli nádherné scenérie a milí domáci. V epizóde podcastu porozprával o 102. dni svojej cesty a hrozbe, s ktorou sa stretol v Kongu. Nechýbalo veľa a prišiel by o život.

Russ Cook sa v podcaste Stevena Bartletta s názvom Diary of CEO rozhovoril o svojom úchvatnom africkom maratóne. Bol to 102. deň jeho expedície, keď sa ocitol v Kongu. „Bol to pekelný zážitok,“ povedal bežec. „Bola to pravdepodobne najťažšia časť môjho života. Celé to bolo šialené. Dostali sme sa do KDR (Konžská demokratická republika) a od prvého dňa to bolo nepriateľské,“ prezradil ďalej. Úradníci ich vraj varovali, že je to jedna z najchudobnejších krajín na svete a je známa korupciou.

Počas behu zostal úplne sám na poľnej ceste, cez ktorú sa pomocná dodávka nedokázala dostať. Russ prebiehal cez dedinu, ale nezastavil sa a rozhodol sa skloniť hlavu. Myslí si, že to rozrušilo miestnych obyvateľov a čoskoro ho obklopili ľudia, ktorí od neho žiadali peniaze. Dvaja muži s mačetami ho vyviedli do kríka, a keď im dal nejaké drobné, pohol sa smerom k vopred dohodnutému miestu stretnutia so svojím tímom. „Bol som ako skamenený. Nepomohlo mi, že som nerozumel žiadnemu z ich jazykov. Nerozumel som veľmi dobre ani ich kultúre,“ uviedol.

Jeho kolegovia boli vzdialení asi 20 kilometrov. Zrazu sa pri ňom pristavili dvaja muži na motorke. Nebol si istý, čo sa mu snažia povedať. Po 20 minútach, keď sa ho pokúšali dostať na motorku, to vzdal. Bol si istý, že jeho kolegovia sú blízko. „Vedel som, že ak budem na motorke dlhšie ako pol hodiny, je to zlá správa. Nakoniec som strávil sedem hodín na tej motorke a naviedli ma do džungle,“ prezradil. „Po hodine a pol som si pomyslel, že ma skutočne unášajú,“ dodal.

Odviezli ho do dediny, kde zosadol z motorky a vošiel do chatrče. Našiel tam hádajúcich sa mužov. Podarilo sa mu prinútiť dedinčanov, aby zavolala jeho tím, ktorý hovoril po francúzsky, a dohodli sa, že prídu a prinesú nejaké peniaze. Trvalo to až dva dni a keď boli peniaze odovzdané, Russ mohol ísť. Jeho kolega si pôvodne myslel, že zomrel. „Tiež som si myslel, že zomriem,“ dodal.

Viac o téme: AfrikaKongoúnosMaratónRuss Cook
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu